De dagen worden korter, de zon laat zich bijna niet meer zien. Het zijn echt de donkere dagen voor de kerst. De appartementen zijn in orde gebracht voor de feestdagen. De boodschappen zijn gearriveerd of zelf gehaald. Voor enkele van onze bewoners is dit niet van toepassing want zij worden door familieleden uitgenodigd één van de kerstdagen of misschien wel beide kerstdagen door te brengen. Voor de overigen wordt door de twee Ria’s gezorgd.
Op donderdag 26 december, tweede kerstdag was er voor de woongroep een kerstbrunch georganiseerd. “Een” doet geen recht aan deze brunch. Voorgaande jaren werd dit ook gedaan. We werden verwelkomd door Ton Th. met een Kir royale of een jus d’orange. De tafels stonden mooi gedekt met leuke servetten. Ria T. en Ria H. hadden een heerlijke maaltijd georganiseerd en dienden deze persoonlijk op. Eerst werd een toast op een ieder uitgebracht en hierna kwamen de dames met het eerste lekker makertje: een amuse bestaande uit twee eetbare lepels, één gevuld met een kruidenbotertje en de ander met filet américain, met een snippertje ui.
Nadat deze verorberd waren werden de lege bordjes weggenomen en de dames kwamen met de eerste gang: een kom heerlijke koninginnensoep. Die ging erin als koek, zeker bij diegenen die nog niets hadden gegeten omdat zij wisten dat ze anders niet alles op zouden kunnen. Zo zie je ”hoe ouder, hoe wijzer”. Als dit nou eens van toepassing zou zijn in onze hele levenswijze!?
Inmiddels werden er mandjes met toast op de tafels gezet. Iedereen mocht zijn keuze maken uit een flesje wit of rosé met of zonder alcohol. Maar ook een glas fris mocht. Niet lang hierna kwam het hoofdgerecht.
De dames hebben door ervaring geleerd dat als onze bewoners de keuze hebben uit een vlees of een vis gerecht zij ook wel vaak een vleesgerecht kiezen omdat ze niet alle vissoorten lekker vinden of er allergisch voor zijn. Als zij dan zien wat er op de bordjes met vis van hun buren ligt zijn ze vaak wat jaloers omdat zij het meeste wel héél erg aantrekkelijk vinden. Nu hadden ze dus de keuze gekregen uit alleen vis maar wel met of zonder garnalen. Dat was een schot in de roos want nu was de keuze snel gemaakt.
De bordjes lagen vol maar netjes gesorteerd met diverse vissoorten voornamelijk paling, zalm, garnaaltjes of hiervoor in de plaats makreel. Iedereen was vol lof.
Zeker met het samenstellen van toetjes zijn de dames in hun sas. Zo’n toetje is bijna een hele lunch. Deze keer bestond het uit een echt ijsgebakje. Dit werd vergezeld door een kerst chocolaatje, een amaretto koekje, een schuimrozetje en nog een wafeltje met chocolade. Bovendien werd dit alles ook nog vergezeld door een glaasje met koffielikeur.
Je kunt wel begrijpen dat het een erg gezellige boel was en dat iedereen nog even bleef zitten om te bekomen van deze weldaad.
Bedankt allemaal.
Linda en Cor