Onze woongroep

Onze woongroep relateert haar naam aan twee naast elkaar liggende wijken aan de noordrand van Rotterdam: Hillegersberg en Schiebroek, die ook op bestuurlijk gebied veel met elkaar delen.

De meerwaarde van onze woongroep ligt in de mogelijkheid van sociaal contact. De goede sfeer wordt bevorderd doordat de bewoners elkaar, onder het genot van een kopje koffie of thee, een glaasje wijn of een borreltje, in de gemeenschappelijke ruimte ontmoeten. Dit maakt het gemakkelijk af te spreken om te gaan wandelen of fietsen, een theater of een museum te bezoeken of met elkaar te gaan eten. Door iets te ondernemen ontstaan plezierige contacten binnen de woongroep. Verder zijn er spelletjesavonden, kaart- film- en creatieve middagen. Er is een gymnastiek- en een tuingroep, een zangkoor en een leesgroep. Ook worden er door onze  activiteitencommissie regelmatig muziek/dans- voorstellingen georganiseerd.

Ter gelegenheid van diverse feestdagen organiseert de activiteitencommissie ook wel een gezamenlijke maaltijd. Sinterklaas, Kerstmis, Oud en Nieuw en Pasen worden gezamenlijk gevierd.

De woongroep voorziet in een eigen nieuwsbrief: ‘De Grindhorster’, dat geheel door de leden gemaakt wordt.

Binnen onze woongroep is veel mogelijk!

In oktober 2017 vond een interview plaats door Christine de Vos voor de krant ‘Hart van Holland’. Haar verslag: Interview Woongroep oktober 2017